26 Aralık 2014 Cuma

İlk Hafta

Soren bugün ilk haftasını doldurdu çok şükür. Ben buraya yazı yazmak için anca vakit bulabildim :) Saat şuan 1.25am. Gözde yanımda uyuyor. Bugün erkenden zorla yatırıldık kayınvalide tarafından :) Çok yoruluyoruz bize acıdılar. Soren çok iyi sadece geceleri biraz mızmızlanıyor ama aslında normal. Gözde dün gece çok yoruldu ona kıyamam. Makina gibi. Süt makinası.

Günler akıp geçiyor. Soren genelde gündüz vakti uyuyor 2-3 saatte bir kalıp süt emiyor ve uyuyor gene. Geceleri ise daha sıklaşıyor emzirmesi. 2 gece önce doktoru aradık çünkü uyandığı anda çığlıklar atıyordu. Tahmin etmiştik gerçi ama meğerse gaz sancısı varmış. Herkes diyordu çok kötü diye hakları varmış. Çocuk ağlamaktan rahatlayamıyor. Süt bile ememiyor. Neyse bir ilaç vardı onu verdik Gas Drops diye. Valla işe yaradı kendine geldi çocuk. Çok da tatlı ufak bir çinli sanki çekik çekik bakıyorç :) Dün gece de biraz huysuzlandı ama biz de uykusuzluktan zorluğunu 2 katı hissettik. Bu hafta öğrendiğimiz ve yaptığımız şeyler:

* 2-3 saatte bir bebek emziriliyor.
* Gözde arada pompa yapıyor anneannesi veya ben bebeğe süt verebilelim diye
* Gözde çok yoruluyor süt işinden
* Soren devamlı kaka yapıyor değiştiriyoruz. Baya ustalaştık bu konuda.
* Eğer bebek gece süt emerken uyuyakalıyorsa aç da kalıyor. O yüzden soyup uyandırmak lazım.
* Gözde süt pompalıyor
* Gözde emziriyor. Bazen çok yorgun görüyorum onu geceleri ama iyi genel olarak
* Soren kaka yapıyor
* Soren süt emerken uyuyor :)

Bugün bir de ilk banyosunu yaptı. Çok hızlıydı anneannesi onu hemen yıkadı. Dün göbek bağı düştü. Salı günü doktora götürdük onu. Pek bakmadılar bizim esas doktor tatilde olduğu için ama sünnet için tarih aldık haftaya salı gününe. Babaannesi de gelicek. Ertesi gün de yılbaşı. Hadi bakalım :)